PASS THE MIC! AND CHECK THE RHYME.

Word Of Wisdom


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, March 28, 2008

ELEMENTAL

BIOGRAPHY (preuzeto sa njihove sluzbene stranice www.elemental.com.hr):


Elemental
je u svojoj osnovi hip-hop bend koji ne slijedi stroge stilske odrednice, nego putuje različitim glazbenim žanrovima, posuđujući od svakog ono u čemu se najviše prepoznaje i na taj način obogaćuje vlastiti glazbeni stil. Elemental je nastao 1998. g i do sada objavio četiri studijska albuma.

Veliki naglasak Elemental stavlja na svirke uživo, dinamične nastupe i izravnu komunikaciju sa svojom publikom. Bend nikada nije robovao glazbenim trendovima i ne vodi se prolaznošću singlova ili prodajom albuma. Svoju glazbu ne smatra proizvodom, nego svojim umjetničkim izrazom, pa se trudi u pjesme unositi inovativnost, originalnost i stvoriti vlastiti stil.

Danas Elemental čine: Shot i Remi (MC-ji), Erol Zejnilović (gitara), Davor Zanoški (klavijature), Marijo Bilić (bas), Ivan Vodopijec (bubnjevi) i Nataša Tonković (prateći vokal).

Počeci Elementala sežu u 1998.g kada su se okupili kao rap trojac i u toj postavi objavili dva albuma - 2000 g. debi album "Moj njegov i njen svijet" (Kondorcomm) i 2002. g. "Tempo Velegrada - Demiurg" (Menart). Posljednjih pet godina djeluju u sedmeročlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamjenjujući "sampliranje" odsviranim glazbenim dionicama. U toj su postavi izdali svoja sljedeća dva albuma - 2004. g. "Male Stvari" i 2008. g. "Pod pritiskom" (Menart).

U ožujku 2002., za izdavačku kuću Menart, Elemental izdaju svoj drugi album pod nazivom "Tempo Velegrada/Demiurg". Taj je album bio prekretnica uz koju se grupa približila svom sadašnjem zvuku s živim bendom. Na albumu su im gostovali mnogi eminentni hrvatski instrumentalisti, uglavnom jazz orijentacije, a vokalno su im pripomogli i razni hip-hop izvođači (Tram11, Bizzo iz Bolesne Braće, Špica, One II Many).

U novoj postavi, Elemental izdaje svoj treći studijski album "Male Stvari" u listopadu 2004. S tog albuma je izdvojeno čak šest singlova, redom: "Napokon", "Romantika", "Tako lijepa", "Sama", "Iz dana u dan" i "Male stvari". Kao najveći hitovi s albuma istaknule su se pjesme "Romantika" i "Iz dana u dan". Album "Male Stvari" uvršten je u top 10 hrvatskih izdanja 2004. g.

2005. godine Elemental je nominiran za hrvatsku diskografsku nagradu "Porin" u tri kategorije, a te iste godine Remi dobiva nagradu "Zlatna Koogla" za najbolji vokal. Spot za pjesmu "Tako lijepa" je 2006. g. dobio nagradu "Magdalena" za najbolji spot. 2007. g. Elemental dobiva "Zlatnu Kooglu" za spot "Iz dana u dan". Pjesma "Tako lijepa" dobila je odlikovanje emisije "HR Top 20" i ušla u top 20 najbolji pjesama 2006. Album "Male stvari" HDU (Hrvatska diskografska udruga) nagradila je srebrnom pločom za broj prodanih primjeraka albuma.

Elemental je od izlaska albuma "Male stvari" odsvirao preko sto koncerata po cijeloj Hrvatskoj i predstavio se brojnim svirkama publici u BiH, Sloveniji i Makedoniji.

Tijekom tri godine, uz mnogobrojne koncerte i nastupe u televizijskim i glazbenim emisijama, Elemental je radio na novim pjesmama i snimio novi album "Pod pritiskom". S albuma su već predstavljena tri singla, "Dobar dan" u kolovozu 2007., "Zašto te imam" u studenom 2007. i "Pod pritiskom" u veljači 2008. g. Svi su singlovi sjajno prihvaćeni i zauzeli su vrhove top ljestvica u cijeloj RH.

Politički osviješten single "Zašto te imam" je zbog svog eksplicitnog spota i teksta pjesme zabranjen na većini televizijskih postaja, a na internetskoj stranici "Youtube" ga je do sada pogledalo preko 50.000 ljudi. Spot je režirala producentska kuća "Kosi Kadar".

Novi album "Pod pritiskom" grupe Elemental pušten je u prodaju 7.2.2008. Novim albumom Elemental predstavlja svoj novi, žešći i oštriji zvuk, a tekstovi su eksplicitni, socijalno osviješteni, ali su zadržali notu hip-hop poetike.
Kompletnu glazbu, tekstove i aranžmane svih pjesama potpisuju sami.

Elemental/ Diskografija:

"Moj, njegov i njen svijet", 2000.g. (Kondorcomm)
"Tempo Velegrada - Demiurg", 2002. g. (Menart)
"Male Stvari", 2004. g. (Menart)
"Pod pritiskom", 2008. g. (Menart)


Elemental /Singlovi:

  • "Vidi me sad" (album "Tempo Velegrada - Demiurg", 2002., spot u režiji Svebora Kranjca)
  • "Dal' sjećaš se" (album "Tempo Velegrada - Demiurg", 2002., spot u režiji Branimira Kolareka)
  • "Napokon" (album "Male stvari", 2004.)
  • "Romantika" (album "Male stvari", 2004., spot u režiji Marka Dimića)
  • "Tako lijepa" (album "Male stvari", 2004., spot u režiji Branimira Kolareka)
  • "Sama" (album "Male stvari", 2004., spot u režiji "IRS Arta")
  • "Iz dana u dan" (album "Male stvari", 2004., spot u režiji Sebastijana Rogača, Brune Krčelića i Nine Čučića).
  • "Male Stvari" (album "Male stvari", 2004., spot u režiji "Kosog kadra")
  • "Dobar dan" (album "Pod pritiskom", 2008.)
  • "Zašto te imam" (album "Pod pritiskom", 2008., spot u režiji "Kosog kadra")
  • "Pod pritiskom" (album "Pod pritiskom", 2008.)

NOVI ALBUM:
ELEMENTAL - POD PRITISKOM - 2008



tracklist:
1. Pod pritiskom
2. Ne vjerujem
3. Dobar dan
4. Ladice
5. Zašto te imam
6. Biti sam
7. Hrvatska pjevačica
8. Više od toga
9. Daleko
10. Crveno
11. Tužne pjesme
12. Što manje znam
13. Pokušaj života
14. Nema ga
15. Baš volim sve
16. U mojoj glavi

CORNER GRAB: DOWNLOAD or DOWNLOAD



3 comments:

ikik said...

Nice share :)

ikik said...

nice share :)

Anonymous said...

e imas koji njihov stariji album da uploadas....bio bi jako zahvalan ;););)
PoZz